PRVO MEĐUNARODNO TAKM IČENJE SOLO PJEVAČA „BRUNA ŠPILER“

Skoro da nema medija, pisanih niti elektronskih koji  u februaru 2008. nisu izvjestili o novom hercegnovskom festivalu.

Prvo Međunarodno takmičenje solo pjevača Bruna Špiler organizovano je od 29. februara do 2. marta.

 Na prvoj konferenciji za novinare (27. februar) gradonačelnik Herceg Novog Dejan Mandić  je naglasio da je najnoviji u niski hercegnovskih festivala, potreban gradu jer je uvjeren da će imati veliki odjek  u regionu, ne samo u Crnoj Gori.

Na festivalu će  učestvovati 55 pjevača, od 15 do 32 godine, iz cijele bivše Jugoslavije. Oni će se  takmititi u pet kategorija, informisala je direktorica smotre Mirela Šćasni.Ona je naglasila da će ocjenu o najboljima dati žiri u kome su izuzetni umjetnici koji su se afirmisali kroz  solo karijeru, ali i kao vrsni pedagozi.

U žiriju su Radmila Smiljanić, Alenka Derač – Bunta, Marija Muratovska Naumovska, Milica Stojadinović i Zovko Ferdinand.

Miroslav Bobo Milanović,   direktor NVO ADUT koji je producent festivala, kazao je da će se sva takmičenja i prateći programi održati u Mediteranskom zdravstvenom centru Igalo, kao i da su pored takmičenja, planirani okrugli sto, druženje koje organizuje Kancelarija za rodnu ravnopravnost gdje će nastupiti pet ženskih klapa iz Boke, kao i koncert na kome će nastupiti svi članovi festivalskog žirija i pobjednici takmičenja.

Prijatelji Festivala

Ljudi dobre volje koji se brinu o opstanku Festivala

Mirko Buljančević, Realizator i tehnička podrška
Vidosava Vitka Vujinović, PR Festivala