Mirela Šćasni

Profesor solo pjevanja, vokalne tehnike i kamerne muzike u školi za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan” u Kotoru i ŠOMO Herceg Novi. Rođena je u Beogradu 1962. godine. Svoje muzičko školovanje započinje na odsjeku za klavir i flautu, a zatim upisuje solo pjevanje. Diplomirala je 1988. na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Zvonimira Krnetića.
Od 1989. živi u Herceg Novom i osniva prvi solo pjevački odsjek u Crnoj Gori. U svom pedagoškom radu je sa svojim đacima osvojila brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima (specijalne nagrade u Italiji, Bugarskoj, Srbiji i Crnoj Gori).
Osnivač je i direktor Međunarodnog festivala solo pjevača “Bruna Špiler” koji se uspješno održava svakog proleća, počev od 2008. god. u Herceg Novom, a bila je član žirija na mnogim takmičenjima solo pjevača u Crnoj Gori i okruženju.
Dugogodišnji je predsjednik žirija Dječjeg festivala “Male skale” kao i član organizacionog odbora “Festivala klapa -Perast” i umjetnički rukovodilac klape “Stari kapetan”. 2010 je muzički direktor prvog crnogorskog mjuzikla “Pepeljuga i rok zvijezda”, a od 2011. kao član grupe “Avenir”, postavila je na scenu dio iz muzičko scenskog djela “Les Miserables” na francuskom jeziku.
Priredila je i dvije Pučinijeve jednočinke “Sestra Anđelika” i “Đani Skiki”.
Većina njenih učenika su uspješno nastavili školovanje na muzičkim akademijama širom bivše Jugoslavije, pjevaju u Beogradskoj operi, samostalno koncertiraju ili se bave pedagoškim radom.