direktor Festivala

Direktor mirela 001

Profesor solo pjevanja, vokalne tehnike i kamerne muzike u školi za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan” u Kotoru i ŠOMO Herceg Novi. Rođena je u Beogradu 1962. godine. Svoje muzičko školovanje započinje na odsjeku za klavir i flautu, a zatim upisuje solo pjevanje. Diplomirala je 1988. na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Zvonimira Krnetića. 

Od 1989. živi u Herceg Novom i osniva prvi solo pjevački odsjek u Crnoj Gori. U svom pedagoškom radu je sa svojim đacima osvojila brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima (specijalne nagrade u Italiji, Bugarskoj, Srbiji i Crnoj Gori).
Osnivač je i direktor Međunarodnog festivala solo pjevača “Bruna Špiler” koji se uspješno održava svakog proleća, počev od 2008. god. u Herceg Novom, a u svom pedagoškom radu je bila član žirija na mnogim takmičenjima solo pjevača u Crnoj Gori i okruženju.
Dugogodišnji je predsjednik žirija Dječjeg festivala “Male skale” kao i član organizacionog odbora “Festivala klapa -Perast” i umjetnički rukovodilac klape “Stari kapetan”. 2010 je muzički direktor prvog crnogorskog mjuzikla “Pepeljuga i rok zvijezda”, a od 2011. kao član grupe “Avenir”, postavila je na scenu dio iz muzičko scenskog djela “Les Miserables” na francuskom jeziku.
Većina njenih učenika su uspješno nastavili školovanje na muzičkim akademijama širom bivše Jugoslavije, pjevaju u Beogradskoj operi, samostalno koncertiraju ili se bave pedagoškim radom.